Trouwfotos BRam en Christel_0034

Hoe kiest u de juiste fotograaf voor uw huwelijk ? (ga naar stap 5 voor de zeer korte versie)

Het is misschien wel 1 van de moeilijkste keuzes. Een kostuum en je trouwkleed pas je op voorhand. Het eten kan je op voorhand proeven maar de trouwfotograaf ? Die volgt je de gehele dag en maakt de huwelijksfotos die na het trouwfeest de meest tastbare herinnering zijn na de ringen en de kleren.

Jullie trouwen hopelijk maar 1 keer dus hoe kies je dan je trouwfotograaf ?
Het feit dat jullie dit lezen wil zeggen dat jullie vermoedelijk een van de volgende termen reeds ingetikt hebben op google : fotograaf huwelijk, fotograaf bruiloft , huwelijksfotograaf , fotograaf oost-vlaanderen of een van dergelijke termen.

Stap 1 is dan ook raadpleeg het internet. Bekijk de fotos van enkele huwelijksfotografen maar laat je er niet door misleiden.
Misleiden ? een portfolio wordt opgebouwd door de jaren heen. Het is dus niet altijd een perfecte referentie maar wel ideaal om te zien of de stijl jullie in het algemeen aanstaat. De rest hierover bij stap 5

Stap 2 : raadpleeg vrienden die reeds getrouwd zijn. Vraag hen waarom ze hem gekozen hebben. Ik zet deze bewust op stap 2 daar ik persoonlijk vindt dat je eerst beter zelf kan kijken welke fotostijl jullie beiden mooi vinden. Er zijn er nogal wat in de huwelijksfotografie. Je kan maar weten wat je mooi vindt als je kan vergelijken niet ?

Stap 3 : eenvoudig : vraag een offerte. (met wat geluk krijg je een gratis verlovingsshoot aangeboden zonder de fotograaf effectief te moeten boeken)

Tip 1 : Beperk je niet tot fotografen uit je dichte regio. Of het nu een fotograaf voor jullie huwelijk uit oost-vlaanderen , west-vlaanderen , limburg of antwerpen is. België is maar een zakdoek groot. Een meerprijs moeten betalen voor enkele extra kilometers zal je niet bij een professioneel fotograaf tegenkomen . Een half uur langer aan de trouwfoto’s in nabewerking werken kost relatief gezien meer. 🙂 Mijn advies is aldus om niet in zee te gaan met fotografen die dit wel doen. Vermoedelijk is hun basisprijs laag en begint men dan voor alles extra budget te vragen.

Stap 4 : een moeilijke : de trouwoffertes vergelijken. Als het goed is heb je wat opsplitsingen van wat er juist allemaal in het pakket zit waardoor het iets makkelijker is.

Stap 5 : nodig 1 of meer fotografen bij jullie thuis uit. Jullie moeten je goed bij de persoon voelen want hij of zij loopt een hele dag met jullie mee. Als je op de huwelijksfotograaf zijn/haar gezicht niet kan zien dan wordt het moeilijk om mooie foto’s te maken. Omgekeerd het zelfde, een respectvolle huwelijksfotograaf zal als hij geen goed gevoel heeft bij het koppel je doorverwijzen naar collega’s binnen de zelfde stijl.

Tip 2 : enkele vragen om te stellen :

– wat als je ziek bent ?

– maakt u een contract op ?

Stap 6 : boeken en geen zorgen meer maken.

Content is protected. Right-click function is disabled.